18.3.12

el topo


teoman/renkli rüyalar oteli

geçenlerde canım lily, teyzesi bana şöyle dedi; "rüyamda hep mickey mouse görüyorum, başka şeyler de görmek istiyorum ama göremiyorum". şimdi, sorun küçük gibi görünebilir ama aslında büyük. açıkçası ilk başta bana da önemsiz gibi geldi ama sonradan kendime dert edindiğim tüm sorunlarımla karşılaştırdım ve lily'nin gerçekten çözüm arayan bir bakışla söylediği bu sorunun daha önemli olduğunu anladım. ona mickey mouse clubhouse'ı -allah allah çok tuhaf, yazınca çok havalı, böyle gizli üyelik gerektiren bir yer gibi durdu:-)- belki biraz fazla seyretmiş olabileceğini söyledim ve uykuya dalmadan önce diğer görmek istediği şeyleri; tweety, meraklı köpek poppy ya da dora'yı düşünürse onları da mutlaka görebileceğini anlattım. ertesi gün sordum ama yine sadece mickey mouse gördüğünü söyledi. bu sefer yüzünde müstehzi bir ifade vardı sanki. acaba benimle hafiften dalga mı geçiyor diye de düşünmedim değil. olabilir de, madem lily'nin sorunu basit ve önemsiz, neden çözemiyorum o zaman? oysa ki benim gün boyu kafamda taşıyıp, ruhumu sıkan sorunlarım bu kadar çözümsüz değil. ve tabii diğerleri; boşluk, hiçlik, yaşamın anlamsızlığı... hmmm yine de farenin yarattığı sorun daha gerçek, daha büyük duruyor.

11 yorum:

justine dedi ki...

Çok güldüm;)) Liliş inanılmaz bir bebek, bayılıyorum ona ve rüyalarına, her şeyine;)

alkım doğan dedi ki...

sevgili clea, şimdi tanıştım yeni bloğunla. aslında diğerini de severek takip ediyorum ama sesimi çıkarmadan:) şimdi bir ses vereyim dedim.
lily'nin bu küçük yaşında "rüya"nın bu kadar farkında olmasına çok şaşırdım. ne güzel!
benim ara ara gördüğüm gezmeli rüyalarım vardır. böyle bambaşka bir ülkeye gidip köşe bucak geziyorum, değişik yemekler yiyorum. işte onlara bayılıyorum. keşke diyorum, bu rüyalardan daha sık görsem.
bir rüya bloğu da tutulabilir sanırım...bu şimdi aklıma geldi;)
sevgiler.

TheSaint dedi ki...

Sevgili Clea,

Benim kızım da (3 yaşında) fazla disney junior seyretmekten rüyasında mickey mouse'ın kulüp evini görüyor ve sürekli hey bilgili...diye sayıklıyor. Bu yaşların ortak sorunu galiba...

Clea dedi ki...

justine,
canımmmm, bebek değil mi? bazen büyümüş gibi geliyor ama bazı hareketlerinde o kadar anlıyorum ki hala bebek olduğunu:-) bugün oyuncaklar adında bir tiyatro oyununa gitti. bizden daha çok kültürel faaliyette bulunduğu kesin:p

Clea dedi ki...

alkım,
ben de takipteyim tabii:-) justine vasıtasıyla her şeyi ve herkesi biliyorum ve okuyorum ama genelde bloglovin aracılığıyla izliyorum sevdiğim blogları. çünkü bazen kaçırabiliyorum bazı yazıları bloggerın izleme panelinde. orası biraz daha küçük geliyor bana, belki de netbook kullanıyorum ondandır:p çok sevindim uğramanıza. sizin gezmeli rüyalarınız güzelmiş. benim ara ara gördüğüm ama neresi olduğunu bilmediğim bir okul var mesela. bir okul ve o okulun tuvaleti. çok tuhaf değil mi? çok da anlamlandırmaya çalışmamak lazım, bazen bir rüya sadece rüyadır:-) bu arada rüya bloğu fikri iyiymiş, rüya zengini biri bunu mutlaka yapmalı. ortaya çok ilginç şeyler çıkabilir. biraz hızlı yazıyorum karışık yazdıysam affedin. yarın iş için diyarbakır'a uçuyorum. aklım buralarda kalacak ama, ne yapalım. çok selamlar.

Clea dedi ki...

Saint,
evet evet, demek ki bu yaşların ortak sorunu bu:p bir doz azaltmak lazım disney junior'u. bu arada nickinizi her gördüğümde aklıma "hayatındaki azizleri keşfetme kılavuzu" adlı film geliyor. filmi de seyretmedim halbuki:-)ama bazı filmlerin isimleri hoşuma gider, bu da onlardan. görüşmek üzere, iyi geceler.

TheSaint dedi ki...

:) clea,

dozu azaltmak ne mümkün ? diğer taraftan pepee, keloğlan, kayu gibi çok fazla alternetif varken...

Kendi küçük hayal dünyasında özgür bırakmakyan yanayım kızımı, en azından şimdilik. Zaten gelecekte herkes hayal dünyasını manipule etmek için elinden geleni yapacak :(

Benim azizliğim val kilmer lı azizden geliyor :) ama hayatı bir aziz gibi yaşamak da en büyük hedefim...

Görüşmek üzere...

TheSaint dedi ki...

bu arada bahsttiğin film fragmanını izlediğim kadarıyla güzele benziyor.En kısa zamanda izlemek lazım...

fragman: http://www.beyazperde.com/filmler/film-109792/fragman-18721854/

Clea dedi ki...

saint,
yorumu çok geç yayınlayabildim maalesef. şu an çok çok yorgunum ve bu setin ilk günü! Diyarbakır'dayım şu anda, eve döndüğüm gibi ilk seyredeceğim film o olsun o zaman:-) iyi geceler, hoşçakalın.

pelinpembesi dedi ki...

merhaba clea, yeni blogun hayırlı olsun. diğerini de severek takip ediyordum, harikasın..

Clea dedi ki...

çok teşekkür ederim Buket. bu stresli ortamda mutluluk verdin bana, sağol.