11.7.12

bu bir doğum günü yazısıdır!

happy birthday to me / 1981

girls just want to have fun

kritik bir noktadaydım, hayatımın başka bir dönemi 9 temmuz itibarıyla başlamış olacaktı. bu noktadan sonra her şey daha iyiye doğru mu gidecekti, yoksa pişmanlık, yorgunluk ve geç kalmışlık her daim yanı başımda mı olacaktı? kafam karmakarışıktı, düşünüyordum, birden ışıklar söndü ve o şarkı başladı; "mutluuuuuu yıllarrrrrr sanaaaaaa". justine pastayı getirmiş, mumları üflememi bekliyordu. kafamda çın çın ötmeye başladı her şey, nasıl oldu bilmiyorum, yanı başımdaki baltayı kaptığım gibi pastaya geçiriverdim. çınlama bitti, sakince yerime oturdum. justine pek etkilenmemiş gibiydi, baltayı sapladığım yerden devam ettirerek büyük bir parça kesti, bana verdi; "tadına baksana sersem, bu pasta ödüllü". hava sıcak, pasta ise gerçekten güzeldi.

hah haaa! öyle olmadı tabii, bal gibi geçti doğum günüm.:-) delirdiğimi düşünüyorsunuz değil mi? yok, yok daha değil. yazıya böyle başlamamın tek sebebi yukarıdaki resmin ait olduğu filmdir. bu korku filmine yakışır bir başlangıç yapayım dedim ama korkudan çok komedi oldu. bu yazı için fotoğraf ararken aklıma geldi 'happy birthday to me'. uzun zaman oldu seyredeli ama filmler konusunda beni hayal kırıklığına uğratmayan hafızam sayesinde her şeyi hatırlıyorum. pek bilinmeyen ama oldukça korkutucu ve eğlendirici bir filmdir. 70'li ve 80'li yıllarda yapılan ve çok bilinmeyen pek çok iyi korku filmi var. tabii bu filmler biraz b filmi, biraz kötü-iyi filmler ama bu tarz filmlerden hoşlanıyorsanız çok  keyifli anlar yaşatabilirler size. örneğin bu filme benzeyen bir film daha var; april fool's day. ben çok severim bu filmi, zekice yazılmış bir senaryosu vardır. bahsettiğim bu iki film de geçmişte yaşanan ezilme ve aşağılanmanın intikamıyla ilgili. 

bu yazının asıl konusu bu filmler değil elbet, doğum günüm. geçen yaz bu aralar çalışıyordum ama bu sene şanslıydım. canım sevgilimin doğum günü çiçeği ile güne uyandım. evet, kesinlikle iyi bir başlangıç:-) sonrası gittikçe daha lezzetli olmaya başladı. çalan ikinci zil lezzeti garantilenmiş bir pastayı getirdi. canım justine'in seçimi, ödüllü bir pastaymış, gerçekten güzeldi. hafif, renkli, tam yaz pastası. pastamızı yiyip, evde yakıcı güneş batana kadar bekledikten sonra nihayet kendimizi dışarı atabildik. rotamız belliydi; izmir'in neredeyse ortasına kurulmuş olan eko pub. yıllardır ne o bizi, ne de biz onu hayal kırıklığına uğrattık, güzel alışkanlığımız o bizim. açılışı efes yaptı ama kapanış mojito ile oldu. insanların istisnasız bira içtiği barda mojito istememiz bence en çok barmenin hoşuna gitti. en azından barmenliğini gösterebilme fırsatı buldu. aramızda kalsın ama tadı biraz limonata gibiydi, çok hafifti:-) pek mojito içmişliğim yok o nedenle kesin yargılara varamayacağım ama bizi mutlu etti, kafamızı biraz daha iyi yaptı, eh insan daha ne ister:-) gecenin finalini ise pek nefis bir dondurma yaptı. neredeyse bomboş olan izmir sokaklarında bol bol gülüşerek yedik dondurmalarımızı. izmir'in bu sakinliğini, rahatlığını çok seviyorum. 

eve gelince daha önce seyrettiğimiz - seyretmediğimiz filmlerden etkileyici, aklımızda kalan sahneler eşliğinde sohbet ettik, sorular sorduk, güldük. doğum günleri mutlaka biraz hüzünlüdür, yalnız olduğunuzda o hüzün tüm ruhu ele geçirip melankolik bir hava yaratıyor. bu defa o melankoliyi hissetmeyecek kadar mutluydum, bu da demektir ki doğum günüm iyi geçmiş, çok şükür!













9 yorum:

Adsız dedi ki...

Canım benim!
Ne güzel ne şen anlatmışsın doğumgününü. Çok sevindim, ne güzel geçmiş, keşke yanınızda olabilseydim. Hep böyle gül canım, sen harika bir kadınsın! Sarıldım sana çok çok...
serap

Adsız dedi ki...

Canım,
Yazmayı unuttum. İki filmi de o kadar çok seyretmek istedim ki! Zaten senin bloğuna ne zaman girsem, film seyretmek istiyorum ve seyretmediğim filmler ve siz film seyrederken yanınızda olmadığım zamanlar için birazcık hüzünleniyorum.
serap

Adsız dedi ki...

Balta biraz zor olabilir pasta keserken ama testere iyidir ;)

Doğum günün kutlu olsun Clea, nice huzurlu yıllara :) Hoş, sade bir doğum günü olmuş. İzmir sokakları da iyi gelmiş, ne mutlu.

Filmle konusundaki kültürüne imrendiğimi belirtip köşeme çekiliyorum, sevgiler :)

Clea dedi ki...

canım Serap,
canım benim ben de öpüyorum seni. evet keşke sen de burada olsaydın, sen geldiğinde tekrar eğlence dozu biraz daha arttırılmış bir gün yaşamamız gerek. bu arada seyrettiğimiz bazı filmleri iyi ki kaçırıyorsun, o kadar kötüler ki:-)

Clea dedi ki...

Zedka,
çok teşekkürler, çok mutlu oldum. balta pastaya değince daha bir lezzetli oluyor, testereyi hayal bile edemiyorum bu durumda:-) çok sevgiler.

justine dedi ki...

Hah ha, allahtan baltayı pastaya geçirmişsin, başka bir yere de isabet edebilirdi!;p

Doğum günü yazın harika olmuş bebeğim, hadi buradan da kutlayayım ve azalarak bitsin;)

Çooook sarıldım, çok.

Adsız dedi ki...

Merhaba Clea,

Justine'i takip ederek geldim buraya ve gördüm ki doğum günü pastalarımız aynı. Bana da şaşmaz bir istikrarla senelerdir bu pastayı alır ailem, eflatunu seviyorum diye sanırım.

Doğum günün kutlu olsun, sevdiklerinle nice güzel yıllara sevgili burçdaşım. :)

Clea dedi ki...

justine canım, bilirsin ki hiç ıskalamam:-) sabaha bekliyorum, çok öptüm.

Clea dedi ki...

passive,
iyi ki justine ekmek kırıntılarını bırakmış o zaman, hoşgeldin:-) demek hem burçlarımız hem de pastalarımız aynı. evet rengi çok güzel ve bence tam yengeç burcu pastası! çok mutlu oldum, çok teşekkürler.