18.8.12

the last house on the left

ennio morricone / the green leaves of summer

tüm o güneşli günler, kahkahalar, yeni yüzler, gülüşler, kayalar, uyutmayan rüzgarlar, serin sular, ılık deniz, çakıl taşları, yürüyüşler, sabahın ilk ışıklarıyla geçen bir tatil. denizin sesini kulaklarımda duyabildiğim bu mutlu olympos tatili için şükrediyorum. şimdi istanbul'da, evdeyim. yazın sıcaklığını çok hissettirmeyen bir evim var, her gün, dışarı çıktığımda ağustos güneşinin yaktığını hissediyor ve derin bir oh çekiyorum; yaz hiçbir yere gitmiyor! yaz bitmesin. en azından çabucak bitmesin.

2 yorum:

alkım doğan dedi ki...

ah, tatil bitti demek! ama anısı hala taze olduğuna göre tam da bitmiş sayılmaz. olympos ne güzel bir yer! sen yazarken benim de canım orada olmak istedi.

Bu arada geçen gün Splendors in the Grass'ı izledim. Daha önce yazmıştın sen de. Natalie Wood'un -erken ölümüne pek üzülmüşümdür bu tatlı kadının- kıyafetleri o kadar hoştu ki seni ve diğer blogunu da andım. Film dediğin gibi melodram tadındaydı ama benim ruh halime çok uydu, severek izledim. Wordsworth'ün şiirinden yola çıkıp filmi izlemeye başlamıştım. Filmin sonu da o şiirin dizeleriyle bitiyor zaten.

İspanyollar "tatilden sonra iyi bir dinlenmeyi hak ettim," diyorlar;) Sana da tatil sonrası güzel dinlenmeler Clea.
Çok sevgiler.

Clea dedi ki...

İspanyolları hep sevmişimdir:p Hoşgeldin Alkım, çok sevindim güzel yorumunu görünce. ben de Natalie Wood'u çok severim, bir de Jeanne Moreau'yu. İkisinin özel yeri var kalbimde. Ama filmi Natalie'ciğim bile kurtaramamıştı izlediğimde, epey oldu tabii. Aslında filmler hakkındaki düşüncelerimiz biraz da o zamanki ruh halimize göre şekilleniyor. Wordsworth'ün şiirini severim ama; "otlarin görkemli, güzel,çiçeklerin mağrur olduğu günler geride kaldi. yas tutmak yok;cünkü biz,anılarımızla güclüyüz artık".
Bana kalsa yaz hiç bitmesin diyeceğim ama bitiyor, şimdiden serin rüzgarlar esmeye başladı bile İstanbul'da. Olympos çok güzeldi, tatil yapmak hep güzel zaten. Ne fenayım, zengin olsam hiç çalışmam gezer tozar film seyrederim herhalde:p Benden de çok sevgiler!